Profile

Join date: Aug 28, 2022

About

Zo kijk je de Formule 1 Grand Prix van België live op tv

F1 Grand Prix van België 2022 liveblog: Volg de kwalificatie | Live text

F1 Grand Prix van België 2022 liveblog: Volg de derde vrije training | Live text🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


De Formule 1 Grand Prix van België moet, als we de voorspellingen moeten geloven, een geweldige race kunnen worden. Natuurlijk wil je er niks van missen, maar dat hoeft gelukkig ook niet. Zo kijk jij de race live op tv.


De twee titelrivalen die zich van achteren een weg naar voren moeten zien te banen. Het is een geweldig affiche, wat nog eens extra dik wordt aangezet nu menigeen ervan overtuigd is dat Max Verstappen de race vanaf de vijftiende startplaats gewoon moet kunnen winnen.


Vanaf 15:00 uur kunnen we het allemaal live volgen bij Viaplay, want dan doven de lichten boven Spa-Francorchamps. Een uur eerder al kom je alles te weten wat je moet weten voorafgaand aan de race middels de uitgebreide voorbeschouwing van Viaplay met Giedo van der Garde en Ho-Pin Tung als analisten en Amber Brantsen als host.


Op het circuit wordt dat trio deskundig bijgestaan door pitreporter Stephane Kox, terwijl Christijan Albers zich als analist op het circuit aan haar zijde meldt. In de commentaarspositie nemen zoals altijd Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk plaats.


De inleidende beschietingen zijn achter de rug en dus is het tijd voor de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix! Wie is de snelste en verzekert zich van de pole-position op Spa-Francorchamps? Mis niets van de kwalificatie via ons liveblog.


De zaterdag van de Grand Prix van België is aangebroken en dus wordt er vandaag gekwalificeerd! Voordat het zover is, krijgen de teams en coureurs nog één uur de tijd om voorbereidingen te treffen op zowel de kwalificatie als de race van zondag. Wie doet dat met de snelste tijd? Mis niets van VT3 op Spa-Francorchamps via ons liveblog.


Vrijdag keerde de Formule 1 terug na een zomerstop van een kleine vier weken met de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van België. Op de dag dat Audi officieel bekendmaakte dat het in 2026 als motorfabrikant tot de sport toetreedt, was Max Verstappen met afstand de snelste op Spa-Francorchamps. In de tweede vrije training sloeg de Red Bull Racing-coureur een gat van maar liefst acht tienden met zijn naaste achtervolger. Vanwege een motorwissel weet Verstappen al dat hij vanuit de achterhoede moet beginnen, maar gaat hij zich tijdens de derde oefensessie dan ook volledig concentreren op voorbereidingen op de race?


Verstappens naaste achtervolger op vrijdag was Charles Leclerc, de nummer twee in de huidige WK-stand, maar zijn achterstand op de snelste man was dus fors te noemen. Ook de Ferrari-coureur moet na de kwalificatie plekken inleveren en ook voor hem kan het dus lonen om vol in te zetten op race pace. Daarnaast is van Ferrari bekend dat zij de motor op vrijdag net iets verder terugschroeven dan Red Bull, maar kunnen zij de achterstand helemaal ongedaan maken door de motor op zaterdag net even iets harder te laten lopen?


Achter Red Bull en Ferrari lijkt de strijd in de middenmoot opnieuw spannend te worden. Lando Norris was derde in de tweede training en Lance Stroll bracht zijn Aston Martin verrassend naar de vierde positie, waardoor zij zelfs voor beide Mercedessen stonden. Voorafgaand aan het weekend dacht Lewis Hamilton dat zijn team dit jaar nog niet zo dicht bij een overwinning heeft gezeten, maar in de tweede training kwam dat er nog niet helemaal uit. Kunnen de Zilverpijlen het tij keren richting de kwalificatie, of moeten zij dit weekend met enkele andere teams strijden om de plek als best of the rest?


Op deze vragen komt in de loop van de derde vrije training voor de Belgische GP alvast een voorzichtig antwoord. De afsluitende oefensessie begint om 13.00 uur en via het onderstaande liveblog houden onze F1-journalisten ter plaatse je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

[[kijk-live]] F1 live op tv en livestream 28 august 2022

(LIVE KIJKEN@) F1 kijken live op tv 28 august 2022

More actions